ZF 24

Actionarii MOL au aprobat raportul conducerii aferent anului 2007 si dividendele propuse

23.04.2008, 18:23 20

Actionarii grupului ungar de petrol si gaze MOL au aprobat, miercuri, raportul conducerii referitor la activitatile din 2007, precum si plata unor dividende in valoare totala de 85 de miliarde forinti (539,6 milioane dolari), in urcare de la 50 de miliarde de forinti in 2006, transmite Reuters.

Raportul de activitate a fost aprobat cu o majoritate de 80,12%.

Grupul austriac OMV, cel mai mare actionar al MOL, cu o participatie de 20,2%, a anuntat anterior ca nu va sprijini raportul, intrucat MOL "ignora drepturile actionarilor independenti si standardele internationale de guvernare corporatista".

OMV a mai anuntat ca va contesta in justitie deciziile adunarii generale a actionarilor, dupa ce MOL a refuzat sa includa propunerile sale pe agenda discutiilor.

Conflictul dintre cele doua parti a inceput in vara anului 2007, cand OMV si-a dublat participatia la MOL si a anuntat ca va inainta o oferta de cumparare integrala a grupului ungar, daca acesta va renunta anumite reguli care il protejeaza de o eventuala preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO