ZF 24

Actiunile Africa Israel, dezvoltatorul Cotroceni Park, se prabusesc, pe fondul restructurarii datoriei

30.08.2009, 16:42 32

Actiunile Africa Israel Investment, compania imobiliara detinuta de mogulul din sectorul diamantelor, Lev Leviev, prezenta si in Romania prin complexul Cotroceni Park, s-au prabusit la minimul ultimelor noua luni la Tel Aviv, dupa ce grupul a anuntat ca va incepe discutiile cu detinatorii de obligatiuni pentru a restructura datoria firmei, scrie Bloomberg.

Actiunile Africa Israel au pierdut 30%, cel mai important declin de dupa 13 noiembrie 2008, pana la un nivel de 51,86 shekels (aproximativ 9,5 euro) pe actiune.

“Este extrem de dificil sa primesti noi credite si sa iti refinantezi datoriile”, a declarat directorul executiv al Africa Israel, Izzy Cohen. “Inca nu am resimtit o revenire a activitatii pe pietele din SUA si Rusia. Inca suntem afectati negativ de criza mondiala”. Compania cu sediul in Yehud, Israel, care se lupta sa faca fata declinului preturilor din sectorul imobiliar, a fost nevoita sa vanda proprietati pentru a isi putea rambursa la timp datoriile. Din ianuarie 2008 a rambursat credite in valoare de 864 mil. dolari, si mai are inca de returnat 1,96 mld. dolari, potrivit declaratiilor companiei. Datoriile totale ale Africa Israel Group se ridica la 5,5 mld. dolari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO