ZF 24

Activele bancilor din Romania se vor tripla pana in 2011

16.01.2008, 16:24 18

Activele totale ale bancilor din Romania se vor tripla pana in 2011, comparativ cu nivelul din 2006, astfel incat vor ajunge la aproximativ 170 de miliarde de euro, potrivit estimarilor grupului austriac Erste, preluate de Mediafax.

Datele Erste noteaza ca ponderea activelor totale ale sistemului bancar romanesc in Produsul Intern Brut a depasit 50%, reprezentatii grupului austriac mentionand ca Romania se afla in prezent la nivelul la care Ungaria se afla in 2001.

In prezentarea Erste sunt incluse, pe langa Romania, Croatia, Bosnia-Herzegovina, Serbia, Macedonia, Albania si Bulgaria.

Dintre statele mentionate, activele sistemului bancar din Romania se situeaza la cel mai ridicat nivel.

Analistii Erste sunt de parere ca segmentul de creditare din Europa Centrala si de Est continua sa ofere oportunitati.

Pentru anul trecut, estimarile Erste indica un nivel de peste 15% in PIB a creditelor atat catre firme, cat si catre populatie.

Imprumuturile ipotecare continua sa se situeze la un nivel destul de redus, de circa 5% din PIB.

Potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei, la finele lunii noiembrie a anului trecut, valoarea creditului neguvernamental era de 141,11 miliarde de lei, in urcare cu 55,1% fata de perioada similara din 2006.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO