ZF 24

Adeplast au ajuns la afaceri cu adezivi de 34 mil. euro, in crestere cu 15%

05.03.2009, 14:23 21

Producatorul de adezivi AdePlast din Oradea, detinut de omul de afaceri Marcel Barbut, a realizat in 2008 o cifra de afaceri de 34 milioane euro, in crestere cu 15% fata de anul trecut, si a vandut circa 222.000 de tone de mortare uscate produse la fabrica din Oradea si spre sfarsitul anului la noua fabrica de la Ploiesti.

In primele 2 luni din 2009, productia de adezivi si mortare uscate a AdePlast s-a mutat in proportie de 60% in fabrica din Ploiesti, restul realizandu-se la Oradea. “Fata de aceeasi perioada din 2008 constatam o contractare a volumelor cu 10-12 procente, insa este vorba de o iarna mult mai rece care ne opreste din treaba atat pe noi, cat si pe constructori.

Chiar daca avem cea mai noua tehnologie din industria mortarelor uscate din aceasta parte a Europei, trebuie sa ne oprim daca temperatura exterioara scade sub 5 grade C”, spune Barbut.
Prin demararea productiei la fabrica de la Ploiesti la sfarsitul lunii octombrie, AdePlast a economisit deja aproximativ 12% din cheltuieli, bani care altfel erau folositi in transportul produselor de la Oradea spre zona de Sud-Est a tarii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO