• Leu / EUR4.9677
  • Leu / GBP5.7949
  • Leu / USD4.6059
ZF 24

Adrian Sarbu, numit in cea mai inalta functie executiva, Chief Executive Officer, la CME

Adrian Sarbu, numit in cea mai inalta functie executiva, Chief Executive Officer, la CME
28.07.2009, 16:02 112

Adrian Sarbu este, incepand de astazi, romanul care ocupa cea mai inalta pozitie executiva intr-o companie multinationala, el detinand functiile de presedinte si director executiv al Central European Media Enterprise (CME).

“ CME este o organizatie tanara si energica. Strategia mea este sa fac CME una dintre cele mai mari si respectate companii de media din Europa si sa arat ca oamenii din regiune sunt competitivi in industria de entertainment, care parea pana acum un club select destinat profesionistilor din America.”, a declarat Adrian Sarbu.

“Adrian este cel mai talentat executiv cu care am lucrat si sunt onorat sa anunt numirea lui in functia de director executiv al companiei. Este el un activ indispensabil pentru CME, iar experienta lui va continua sa fie o resursa valoroasa pentru companie”, a declarat Ronald Lauder, fondatorul si chairman non-executiv al CME, o companie care opereaza 18 posturi de televiziune in sapte tari foste comuniste din Europa Centrala si de Est- Romania, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croatia, Bulgaria si Ucraina. CME acopera o piata de 97 de milioane de telespectatori.

CME a avut anul trecut venituri de aproximativ un miliard de dolari si un profit operational (EBITDA) de 340 milioane de dolari, fiind una dintre cele mai profitabile companii de televiziune de lume. Compania este listata pe piata bursiera americana Nasdaq si la Bursa din Praga. Ronald Lauder este cel care controleaza CME prin drepturile de vot detinute, dar actionarul principal (31%) este cel mai mare grup de media din lume Time Warner.

Dupa ce a condus direct afacerile din Romania si Cehia, care au ponderea cea mai mare in cifra de afaceri si profit, Adrian Sarbu, 54 de ani, a fost promovat in octombrie 2007 in functia de director operational (COO) al intregului grup, pentru ca acum sa preia efectiv pozitia numarul unu. In lume, numarul romanilor care detin pozitii executive de top este extrem de redus.

CME detine in Romania compania Pro Tv SA ce include canalele de televiziune Pro Tv, Acasa, Pro Tv International, Pro Cinema, sport.ro si MTV Romania. Sarbu mai detine 5% din compania Pro Tv SA. In urma tranzactiei prin care Sarbu a vandut catre CME divizia de entertainment a Media Pro, aceasta va detine si aproximativ 5% din actiunile CME.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9677
Diferență: -0,004
Ieri: 4.9679
Azi: 4.6059
Diferență: -0,1756
Ieri: 4.6140
Azi: 5.7949
Diferență: -0,1379
Ieri: 5.8029
Azi: 5.2613
Diferență: -0,2956
Ieri: 5.2769