ZF 24

Adrian Vasilescu : Pariul cu valuta din "camara" Bancii Nationale a fost pierdut

Adrian Vasilescu : Pariul cu valuta din "camara" Bancii Nationale a fost pierdut
26.05.2009, 19:52 29

“Veni, iata, ziua ce parea a fi prea mult si de prea multa vreme asteptata. Ziua de 25 mai 2009. Pariul dat drept castigator era acela ca bancile comerciale – desigur, cele cu pasive in valuta (depozite, imprumuturi din strainatate, inclusiv de la bancile-mama) constituite pe o durata mai mare de doi ani – se vor repezi la banca centrala pentru a-si recupera banii ce li se cuvin, scrie Adrian vasilescu, intr-un comentariu pentru ZIARUL FINANCIAR.

“Ei bine, pariul a fost pierdut. Prea putine banci s-au grabit sa-si ceara inapoi valuta din „camarile” de la BNR. Si prea putin semnificative au fost sumele retrase. Dovada ca: 1) rezervele minime obligatorii nu sunt o povara pentru banci, asa cum s-a speculat cu insistenta; 2) bancile nu sunt preocupate, cum de asemenea s-a speculat, sa puna mana pe valuta si s-o scoata afara din tara”, noteaza Vasilescu. Cititi comentariul integral al lui Adrian Vasilescu in sectiunea Opinii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO