ZF 24

Afacerile Eco-Rom Ambalaje, firma care colectează dozele de Coca-Cola, au scăzut cu 10%

Afacerile Eco-Rom Ambalaje, firma care colectează dozele...

Autor: Radu Bostan

25.04.2014, 00:06 230
Eco-Rom Ambalaje, organizaţie care îndeplineşte obligaţiile de colectare selectivă pentru circa 2.800 de companii, a realizat o cifră de afaceri de 44 milioane de lei în 2013. Rezultatul este în scădere cu 10% faţă de anul precedent, din cauza contextului eco­nomic nefavorabil care a determinat diminuarea consumului la nivel naţional şi, astfel, a cantităţilor de ambalaje puse pe piaţă de membrii organizaţiei.
 
Eco-Rom a reciclat peste 347.000 de tone de deşeuri de ambalaje, îndeplinind obligaţia de reciclare a 55% din cantitatea totală de deşeuri introdusă pe piaţă de membri precum Coca-Cola şi Unilever.
 
Deşi Eco-Rom a investit 8,6 milioane de lei în 2013 pentru extinderea infrastructurii, care acum acoperă 9 milioane de persoane din 464 de localităţi, ponderea în volum a deşeurilor colectate de la populaţie prin containerele instalate în oraşe şi comune a crescut cu doar două puncte procentuale faţă de anul precedent, la 11%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO