ZF 24

Altex: piata de electroIT a scazut cu 40% in primul trimestru

13.05.2009, 18:53 32

Cristian Moanta, directorul de marketing al Altex, cel mai mare jucator din retailul electroIT a declarat astazi la Oradea ca „datorita perioadei dificile, piata este cu 40% mai jos decat in aceasi perioada a anului trecut”. Cu toate acestea, Moanta a precizat ca in ciuda declinului pietei compania va continua sa investeasa in noi magazine.

Astfel, in ultimele trei luni reteaua de magazine controlata de Dan Ostahie s-a extins cu trei unitati, in Bucuresti, Timisoara si Oradea. Moanta a mai spus ca apropierea verii a relansat desfacerea produselor de sezon cum ar fi aparatele de aer conditionat si frigiderele. „De asemeni, a reaparut cererea pentru electronicele de vacanta cum ar fi camerele video, aparatele foto sau cele GPS, mai putin pentru segmentul car-audio care este influentat de scaderea pietei auto”, a spus Moanta.

Altex a inaugurat astazi la Oradea cel mai mare magazin din vestul tarii. Amenajat in incinta Era Shopping Park situat la iesirea din Oradea spre Arad, electrocomplexul reprezinta o investitie de un milion de euro si are o suprafata comerciala de 2.000 metri patrati.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO