ZF 24

Amonil: Ameropa este dispusa sa preia datoriile catre Distrigaz Sud

05.04.2007, 15:19 25

Compania Ameropa AG, din Elvetia, cu care Amonil are relatii contractuale, este dispusa sa preia datoriile pe care Amonil Slatina le are la Distrigaz Sud si sa finanteze cumpararea de gaz metan, pentru productia de uree si ingrasaminte lichide, potrivit producatorului roman de ingrasaminte.

Firma elvetiana si-a exprimat dorinta de a incheia un contract de procesare a gazului metan cu Amonil, se arata intr-un comunicat al firmei din Slobozia transmis, astazi, Bursei de Valori Bucuresti.

Totodata, firma elvetiana este dispusa sa preia datoriile pe care Amonil le are la Distrigaz, estimate la circa 15 milioane de dolari, in cazul in care actionarii vor aproba ipotecile asupra instalatiilor si a altor active libere in favoarea Ameropa AG.

Amonil negociaza cu Distrigaz Sud un pret "rezonabil" la achizitionarea gazului metan, pentru reluarea activitatii de productie in conditii de eficienta economica, pentru o perioada intre 36 si 48 de luni, dupa ce distribuitorul a oprit furnizarea gazelor ca urmare a neplatii facturilor. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO