ZF 24

ANP: Protestele deţinuţilor continuă în 13 penitenciare din ţară

ANP: Protestele deţinuţilor continuă în 13...

Autor: Mediafax

14.07.2016, 16:45 84

La penitenciarele din Iaşi şi Botoşani, opt deţinuţi au escaladat acoperişul secţiilor de deţinere, în cazul închisorii din Botoşani, patru dintre ei protestând şi la ora transmiteri acestei ştiri, anunţă ANP printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

"La penitenciarul Iaşi, 3 deţinuţi au escaladat acoperişul secţiei de deţinere, 75 deţinuţi au refuzat hrana. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne. La penitenciarul Botoşani, 4 deţinuţi protestează pe acoperişul secţiei de deţinere, un deţinut a escaladat releul din apropierea punctului de primire deţinuţi, 173 deţinuţi au refuzat hrana", se arată în comunicatul ANP.

Potrivit sursei citate 519 deţinuţi refuză hrana la penitenciarele Oradea, Miercurea Ciuc, Vaslui, Jilava, Tulcea, Bistriţa, Aiud, Bacău, Arad, Mărgineni şi Târgu Mureş.

Cele mai multe cazuri de persoane care refuză mâncarea sunt la penitenciarul Tulcea, 180 de persoane, şi la cel din Bistriţa, 166 de persoane, se mai arată în informarea ANP.

Potrivit ANP, s-au încheiat protestele la penitenciarele Poarta Albă, Giurgiu şi Deva, toţi deţinuţii de aici priminând masa de prânz.

În România, în total, sunt 45 de penitenciare în care stau închişi 26.465 de deţinuţi. Alte 533 de persoane sunt închise în centre de detenţie. Potrivit datelor ANP, gradul de ocupare în penitenciarele din România este de 149, 17%, defictitul de locuri fiind calculat la peste 9.000 de locuri.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO