ZF 24

Aprinderea pretului barilului de petrol pe pietele internationale scumpeste cu aproape 20% vacantele

22.06.2008, 19:00 10

Barilul de 140 de dolari nu lasa fara impact nici preturile pe care romanii il platesc pentru vacantele lor. Agentiile de turism spun ca in medie concediul de vara petrecut in strainatate costa anul acesta cu 12%- 20% mai mult fata de anul trecut pe fondul dublarii pretului barilului de petrol si a cresterii cu circa 45% a pretului biletelor de avion. Cu toate acestea, jucatorii din piata spun ca romanii nu sunt dispusi sa renunte la zilele de concediu petrecute departe de casa.

"La nivelul lunii martie, biletele de avion costau in medie cu 30% mai mult fata de aceeasi luna a anului trecut. De atunci, TAROM, compania cu care avem cel mai mare volum de lucru a mai aplicat doua majorari care au mai adaugat 10-15% puncte procentuale de cresterea din martie. La nivelul unui pachet, aceasta scumpire a biletului de avion aduce o crestere de pret de aproximativ 15-20% fata de anul trecut", spune Dan Goicea, directorul si proprietarul tour operatorului Prompt Service Travel, care opereaza pe piata turistica cu brandul Cocktail Holidays - Mediterranean Mix.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine care sunt destinatiile preferate ale romanilor si cu cat se vor scumpi vacantele pana la sfarsitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO