ZF 24

Arabesque: Afaceri de 550 mil. euro in 2008. Greu de estimat ce va fi anul acesta

13.01.2009, 18:02 17

Cel mai mare furnizor de materiale de constructii din Romania, Arabesque, spune ca a inregistrat anul trecut afaceri de 550 de milioane de euro, dar ca este foarte dificil de facut o estimare pentru anul 2009. Compania este pregatita sa umble la anumite bugete in scopul reducerii chletuielilor operationale si spune ca modul in care va evolua piata constructiilor depinde foarte mult de conditiile de creditare, mai precis de relaxarea lor.

"Ne propusesem o crestere de 25% fata de 2007 si in mare partea ne-am atins acest target cu afacerile de 550 de milioane de euro din 2008, ceea ce inseamna o apreciere de circa 22%. Insa, pentru anul acesta este foarte greu de facut o estimare din cauza conditiilor de piata. Vom vedea cum evolueaza segmentul constructiilor d-abia in martie-aprilie, pentru acum sectorul este oricum blocat din cauza temperaturilor foarte mici. Daca normele de creditare vor fi mai relaxate, este posibil sa asistam la o deblocare in ceea ce priveste segmentul constructiilor", a declarat Florina Necula, directorul de marketing al companiei.

Reprezentantul Arabesque spune ca firma ia deja in calcul reducerea anumitor bugete, dar nu a oferit detalii suplimentare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO