ZF 24

Arabesque: Doar reluarea creditarilor va revigora piata constructiilor

27.02.2009, 15:55 58

"Evolutia vanzarilor de materiale de constructii va depinde foarte mult de reluarea creditarilor si de pachetul de masura anticriza adoptat de guvern", au declarat pentru Ziarul Financiar reprezentantii Arabesque.

Arabesque, cel mai mare furnizor de materiale de constructii de pe piata locala, controlat de familia Rapotan, spune ca preturile la materialele de constructii au atins valorile minime, multi producatori preferand sa inchida capacitati de productie pentru a evita pierderile financiare
majore.

Potrivit jucatorilor din piata, preturile la otel-beton si ciment, cele mai importante materiale de constructii, sau redus cu 40-50% fata de sezonul de varf (iulie-septembrie) din cauza crizei de pe piata imobiliara si a vremii nefavorabile, fiind asteptate noi scaderi in urmatoarea perioada.

Despre piata constructiilor si la ce se asteapta Arabesque in perioada urmatoare, cititi in editia aniversara a suplimentului Business Construct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO