ZF 24

Arabesque: Turbulentele de pe piata imobiliara se vor resimti anul viitor

10.08.2008, 21:15 16

Compania Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii de pe piata locala, cu afaceri anuale de 450 de milioane de euro, se asteapta la o scadere a ritmului de crestere a consumului de materiale de constructii incepand cu 2009, din cauza turbulentelor de pe piata imobiliara. In primul semestru al anului tranzactiile de pe piata imobiliara au inregistrat scaderi fata de aceeasi perioada a anului trecut pe fondul crizei financiare internationale si a inaspririi conditiilor de creditare.

"Consumul de materiale de constructii a fost afectat din cauza conditiilor de creditare mai aspre si a pierderii apetitului de creditare al bancilor. Efectul insa nu a fost asa de puternic ca in alte tari. Ne asteptam ca in 2009 sa resimtim mai puternic consecintele stagnarii pietei imobiliare, dupa ce vor fi finalizate o parte din proiectele incepute in anii trecuti", a declarat Florina Necula, directorul de marketing al Arabesque.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce crestere a vanzarilor a inregistrat compania in primul semestru si care este planul de extindere regionala a acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO