ZF 24

ARPIM: CNAS nu are bani pentru medicamente compensate si gratuite pentru 2010

05.03.2010, 15:22 12

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu are banipentru medicamente compensate si gratuite in 2010, intrucat bugetulpe acest an reprezinta exact valoarea datoriilor transferate din2009, a anuntat directorul executiv al ARPIM, Dan Zaharescu, citatde Mediafax.

Potrivit directorului Asociatiei Romane a ProducatorilorInternationali de Medicamente (ARPIM), in general bugetul eraalcatuit pentru primele trei trimestre ale unui an, iar in alpatrulea se facea rectificarea.

"Din cauza crizei, in 2009, rectificarea nu s-a mai putut acordain trimestru IV, astfel ca datoriile s-au rostogolit din trimestrulIV in 2010, datorii in valoare 2.800 milioane lei. Bugetul totalpentru medicamentele compensate si gratuite ale CNAS reprezinta 500de milioane de euro, aproximativ doua miliarde lei, exact datoriadin 2009", a sustinut Zaharescu, in cadrul unei conferinteorganizate cu prilejul Forumului National al Asociatiilor dePacienti. Mai multe despre declaratiile directorului executiv alARPIM cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO