ZF 24

Astra: Decizia CSA privind interzicerea vanzarii de polite RCA este abuziva

17.06.2007, 18:19 16

Decizia prin care Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a interzis companiei Astra-Uniqa sa vanda polite de Raspundere Civila Auto (RCA) pe o perioada de 30 de zile este abuziva si partinitoare, sustin reprezentantii asiguratorului.

CSA a decis, vineri, sa interzica firmei Astra sa vanda polite RCA, timp de 30 de zile de la data publicarii hotararii in Monitorul Oficial, deoarece asiguratorul a ofertat la o licitatie, organizata de Ministerul Apararii, tarife mai mici decat cele notificate si avizate de institutie.

In replica, Astra sustine ca, potrivit unui ordin din 2006 pentru punerea in aplicare a normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, asiguratorii pot sa practice tarife de prime diferite fata de cele anuale notificate catre CSA, daca acestea sunt transmise cu cel putin 30 de zile inainte.

"Ordinul nu stipuleaza ca aceste tarife trebuie avizate, ci doar notificate autoritatii de supraveghere", se arata intr-un comunicat al Astra. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO