ZF 24

Aura Investments cumpara participatii la trei proiecte Plaza Centers si un teren in Craiova

27.12.2007, 14:23 41

Compania israeliana Aura Investments a cumparat un teren in Craiova, pentru 10,5 milioane euro, unde va construi un mall, si, de asemenea, va prelua participatii la trei proiecte ale dezvoltatorului Plaza Centers, potrivit site-ului globes.co.il.

Aura Investments, listata la bursa de valori din Tel Aviv, a preluat terenul de 25.000 de metri patrati din Craiova, prin intermediul unei subsidiare.

In cadrul unei tranzactii separate, Aura Europe, subsidiara a Aura Investments, a semnat un memorandum de intelegere cu Plaza BAS BV, subsidiara a Plaza Centers NV si a grupului Baron-Adam, pentru a prelua participatii la mai multe companii.

Aura va prelua restul de 25% din capitalul Bas Development SRL, devenind astfel proprietarul unic al companiei, care construieste un proiect rezidential cu 385 de locuinte in Ploiesti.

Dezvoltatorul va cumpara si jumatate din Sunny Invest SRL, care intentioneaza sa construiasca un proiect rezidential cu 250 de locuinte, cu o investitie de 17,5 milioane euro. La finalizarea lucrarilor, valoarea de piata a ansamblului este estimata la 22,5 milioane euro.

Aura va achizitiona, de asemenea, jumatate din Colorado Invest SRL, care detine un teren in Brasov, unde vor fi construite 425 de locuinte. Compania previzioneaza ca investitia va totaliza 33,6 milioane euro, iar valoarea de piata va fi de 42 de milioane euro.

Aura si Plaza Centers colaboreaza deja la constructia a 3.000 de apartamente, in cadrul a cinci proiecte imobiliare, si a doua centre de birouri in Romania, sub denumirea Primavera.

Plaza Centers, alaturi de companiile Elcint si Insightec, face parte din grupul israelian Elbit Medical Imaging, listat la bursa americana Nasdaq, actionarul majoritar al companiei fiind Europe Israel Ltd.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO