ZF 24

Austriecii de la Erste îşi ajustează din nou activele din România

Austriecii de la Erste îşi ajustează din nou activele...

Autor: Ciprian Botea

15.01.2013, 12:21 547

Grupul austriac Erste îşi va reduce fondul comercial cu 300 de milioane de euro, cea mai mare ajustare privind valoarea participaţiei deţinute la BCR, iar în urma acestei măsuri grupul estimează că va înregistra un profit de 450 mil. euro. Fondul comercial al BCR a mai fost ajustat şi în 2011 cu 700 mil. euro.

Erste a înregistrat în contabilitate ca fond comercial (în engleză goodwill) diferenţa dintre preţul de achiziţie şi capitalurile proprii ale BCR. Sumar, goodwill-ul reprezintă valoarea contabilă a potenţialului de business conform planului de afaceri, iar decizia de ajustare vine pe fondul creşterii primelor de risc.

Erste a reconfirmat, totodată, estimările privind profitul operaţional şi costurile de risc şi va propune adunării generale a acţionarilor să acorde dividende pentru 2012. BCR a înregistrat pierderi anul trecut, dar bugetul de anul acesta, care va fi discutat în adunarea generală a acţionarilor de săptămâna viitoare, va fi construit pe profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO