ZF 24

Avansul inregistrat de industria de biocombustibili si-a pus amprenta asupra pretului alimentelor

20.04.2008, 20:29 15

Ideea transformarii fermelor in fabrici de combustibil ecologic a parut, cel putin o vreme, o solutie la ingrijorarile privind rezervele de petrol si pretul crescut al acestuia la nivel global.
Strategia de dezvoltare a industriei biocombustibililor parea ca a atins un punct culminant anul trecut, cand Congresul american a aprobat cresterea productiei de combustibil alternativ.
Acum insa se intetesc reactiile impotriva promovariii etanolului si altor combustibili asemanatori in SUA si Marea Britanie, in conditiile in care liderii politici ai tarilor sarace sustin ca acesti combustibili sunt responsabili de cresterea preturilor si de infometarea populatiei. Biocombustibilul devine rapid un nou subiect fierbinte in diplomatia globala din pricina caruia liderii vestici se simt obligati sa isi reconsidere strategiile, chiar in conditiile in care afirma ca producerea acestui fel de carburant este numai una din cauzele cresterii alarmante a preturilor alimentelor.
Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO