ZF 24

AVAS va selecta lichidatorul Tractorul la 25 aprilie, prin licitatie

25.03.2007, 13:29 15

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va organiza la 25 aprilie o licitatie pentru selectarea lichidatorului companiei Tractorul Brasov, cu active estimate la 156,6 milioane de lei (circa 46,7 mil. euro) si datorii de 793,7 milioane de lei (237 mil. euro).
Lichidatorul va fi remunerat cu un comision calculat ca procent asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a firmei la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator, se arata intr-un comunicat al AVAS transmis astazi.
Pentru a putea participa, lichidatorii trebuie sa indeplineasca o serie de criterii de precalificare, cum ar fi sa detina atestat de membru al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), valabil pe anul curent, certificat de inregistrare emis de UNPIR, adeverinta eliberata de U.N.P.I.R. din care sa rezulte ca nu se gaseste in nici una din situatiile de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de practician in insolventa.
De asemenea, lichidatorii trebuie sa prezinte scrisoare de bonitate financiara eliberata de o societate bancara romana, dovada achitarii obligatiilor bugetare ale ofertantului catre toti creditorii bugetari, ultimul bilant contabil inregistrat la administratia financiara, declaratie pe propria raspundere ca nu se afla in procedura de lichidare si in nici una din situatiile prevazute la articolul 35 din Ordonanta de urgenta a Guvernului 51/1998. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO