ZF 24

Avioanele nu mai pot opera noaptea pe Baneasa, pentru a nu strica somnul locuitorilor din zona

20.10.2009, 17:04 93

Aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa va interzice de sambataaterizarea si decolarea aeronavelor de peste 50 de tone, intreorele 00:00 si 07:00, la cererea proprietarilor de constructii dinzona, care s-au plans de zgomotul produs de avioane, masura urmandsa afecteze operatorii Blue Air si Wizz Air, informeaza Mediafax.

"Restrictia de operare pe timp de noapte intre anumite oreexista de multi ani, dar operatorii nu au tinut cont de ea. Acumrevenim la normalitate si aplicam aceasta regula deoarece am primitreclamatii de la cei care au constructii in imprejurimi si caresunt deranjati de zgomotele anumitor aeronave. Aeroportul esteamplasat in oras, iar normele sunt mai restrictive decat cele de peOtopeni, de exemplu", a declarat directorul general al aeroportuluiBaneasa, George Mihalcea.

In zona aeroportului din nordul Bucurestiului s-au construit, inultimii ani, multe locuinte, chiar daca amplasamentul respectiv aremulte inconveniente, legate tocmai de apropierea fata de aerogara.Ulterior, proprietarii constructiilor, deranjati de zgomot, aucerut chiar desfiintarea aeroportului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO