ZF 24

Banca italiana Capitalia vrea o pozitie mai buna pe segmentul clientilor imigranti

22.04.2007, 16:38 22

Banca italiana Capitalia se concentreaza tot mai puternic asupra dezvoltarii unor produse financiare destinate minoritatilor etnice, pentru a beneficia de pe urma cresterii ponderii imigrantilor in populatia Italiei, transmite Reuters.
Dupa ce foarte multi cetateni italieni si-au parasit tara inainte de anii '70, astazi numarul imigrantilor care se stabilesc in Italia creste rapid, acestia reprezentand in prezent peste 5% din totalul populatiei.
A treia mare banca italiana, Capitalia, a lansat, anul trecut, un cont curent pentru strainii din Italia si pregateste, in prezent, un nou instrument destinat aceleiasi categorii de clienti in domeniul creditelor ipotecare, care va fi disponibil in cursul acestui an, a declarat seful diviziei de retail banking, Luigi Fuzio.
Aceste actiuni fac parte dintr-un plan mai amplu al Capitalia de a a-si dubla baza de clienti din randul populatiei imigrante pana la finele anului, la 8% din total. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO