ZF 24

Banca Nationala a Romaniei anticipeaza o limitare a deficitului extern la nivelul de anul trecut

16.01.2008, 17:21 10

Deficitul de cont curent se va mentine in acest an la nivelul din 2007 si va incepe chiar sa se erodeze pe fondul unei performante bune a exporturilor si a unei dinamici mai putin ample la nivelul importurilor, a declarat viceguvernatorul BNR Cristian Popa, citat de Mediafax.

"Exporturile au performat bine si in prima parte a anului trecut, cand exista o apreciere puternica. In absenta unei presiuni de apreciere substantiala, ne asteptam ca exporturile sa performeze si mai bine, avand in vedere si faptul ca investitiile straine masive din ultimii ani se vor traduce in cresteri ale exporturilor incepand cu acest an, precum si in 2009 si 2010", a afirmat Popa, la un panel organizat, la Viena, de Erste Bank si BCR.

El anticipeaza o crestere marginala a ponderii exporturilor romanesti in UE, chiar in conditiile unei diminuari a cresterii economice din aceasta zona.

Pe de alta parte, viceguvernatorul BNR vede deficitul extern ca fiind sustenabil si pentru ca investitiile straine directe vor ramane la un nivel inalt atat in acest an, cat si in urmatorii doi ani.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO