ZF 24

Bank of America ar putea prelua Countrywide

11.01.2008, 13:37 15

Bank of America Corp. ar putea cumpara Countrywide Financial Corp., la cinci luni dupa ce aceasta a investit in banca ipotacara 2 miliarde de dolari, informeaza Bloomberg, citand surse apropiate bancii.

Bank of America, cea mai mare banca americana dupa valoarea de piata, ar fi putut sa piarda aproape 1,3 miliarde dolari ieri, dupa ce Calabasas a urcat 51% la Bursa din New York o data cu aparitia unor zvonuri privind o evenuala oferta de preluare a Countrywide venita din partea acesteia.

Bank of America este in discutii de preluare a mai mult de 4 miliarde dolari in actiuni Countrywide, conform unor stiri aparute in New York Times.

Capitalizarea Countrywide se ridica in prezent la 4,8 miliarde de dolari, fata de 26 de miliarde de dolari in luna februarie a anului trecut.

Cu toate ca, in urma cu numai cativa ani, Countrywide era un furnizor de credite ipotecare putin cunoscut in Statele Unite, banca americana a avut o contributie importanta la expansiunea puternica a pietei locuintelor, oferind imprumuturi debitorilor cu grad ridicat de risc, in conditii relaxate.

Pe masura ce preturile locuintelor au inceput sa scada si numarul creditelor neperformante a crescut, cotatia actiunilor Countrywide a scazut, in ultimul an, alimentand speculatiile privind o probabila intrare in faliment a bancii.

Pentru Bank of America, preluarea Countrywide ar reprezenta o incercare de redresare a afacerilor acestei institutii, cu scopul recuperarii unei investitii importante operate la creditorul american in luna august a anului trecut.

In luna august Bank of America a cumparat titluri Countrywide in valoare de doua miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO