ZF 24

Basescu despre modificarea Constitutiei: Mandatul meu nu va fi afectat de schimbari

15.03.2010, 15:57 19

Seful statului, Traian Basescu, a tinut sa atraga atentialiderilor de partide, in debutul consultarilor pentru modificareaConstitutiei, ca mandatul sau nu va fi afectat de modificarile carear urma sa fie adoptate. "Drept urmare, toate speculatiile care sefac pe aceasta tema nu au fundament", a spus Basescu.

Unii analisti au speculat ca seful stautlui doreste ca prinmodificarile aduse Constitutiei sa-si aroge puteri mai mari. "Euimi voi duce mandatul pana la capat in limitele actualeiConstitutii. Mandatul meu nu e afectat de modificarile la legeafundamentala", a completat presedintele.

Temele de discutie enumerate de presedinte au fost:

- "Modernizarea statului trebuie sa fie un al treilea obiectivfundamental al clasei politice dupa aderarea la NATO si laUE".
- "Nu trebuie sa ne oprim doar la temele abordate in referendum,Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari:modernizarea statului trebuie sa vizeze si descentralizareaadministrativa, adoptarea legii educatiei si a legii pensiilor, alegilor sigurantei nationale, simplificarea legislatiei pentruaccesarea fondurilor europene".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO