ZF 24

Bazac: Nu e necesara implementarea de noi masuri in Romania

11.06.2009, 19:54 11

Ion Bazac, ministrul Sanatatii a anuntat astazi, dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a ridicat la 6 gradul de alerta pandemica pentru gripa A/H1N1, ca in Romania nu e necesara implementarea de noi masuri.

"Ridicarea la sase a gradului de alerta pandemica reprezinta pentru fiecare tara un semnal de avertizare in sensul unei pregatiri pentru eventualitatea cresterii numarului de cazuri si a modificarii severitatii bolii", a spus Ion Bazac.

El a precizat ca severitatea pandemiei este moderata, adica majoritatea persoanelor infectate se recupereaza si se vindeca fara a necesita tratamente medicale specifice. Pandemie inseamna ca virusul gripal se raspandeste si cauzeaza imbolnaviri in cel putin doua tari de pe doua continente diferite.

"Viata trebuie sa decurga normal. Nu sunt necesare masuri drastice precum inchiderea granitelor sau restrictii la calatorie", a mai spus ministrul Sanatatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO