ZF 24

Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One United Properties: În ciuda modificărilor fiscale, nevoia locativă şi apetitul de achiziţii este mare. Cine are nevoie de locuinţă azi, nu va aştepta doi ani şi sunt mulţi care vor să investească, vor un venit pasiv din chirie

ZF Birouri si Rezidential 2023

Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division One United...

Autor: Roxana Rosu

28.09.2023, 10:15 195

În ciuda modificărilor fiscale, nevoia locativă şi apetitul de achiziţii este mare, pe toate segmentele de piaţă, iar cine are  nevoie de locuinţă azi, nu va aştepta doi ani, a declarat Beatrice Dumitraşcu, CEO Residential Division, One United Properties în cadrul conferinţei ZF Birouri si Rezidenţial 2023.

”În plus,  sunt mulţi care vor să investească, vor un venit pasiv din chirie şi văd imobiliarele ca un loc bun să te pui la adăpost în perioade tulburi”

Ce a mai declarat Beatrice Dumitraşcu:

Construcţiile au scăzut, oferta e deci mai mică, preţul creşte, taxele se măresc. Impactul măsurilor fiscale e tot la consumator.

Noi avem un pipeline pentru următorii 5 ani. Fiecare modificare fiscală aduce o analiză şi o decizie.

În piaţă se ştie că noi construim în jurul lacurilor şi parcurilor. Avem apartamente şi pentru bugetul mediu, nu doar premium.

Lansăm prima fază la One Lake District pe malul lacului Plumbuita, care răspunde nevoilor unei comunităţi care are nevoie de şcoală, grădiniţă, magazine. Este o zonă cu stoc îmbătrânit de locuinţe, cu o populaţie numeroasă şi este nevoie de acest produs.

Avem pe 2 ani un pipeline cu One Herăstrău Vista, One Floreasca Towers.

Am intrat în 2023 cu 5600 de unităţi locative, iar la jumătatea anului aveam 152  mil eur vânzări, 466 unităţi, 800 locuri de parcare, anexe. În ciuda modificărilor fiscale, nevoia locativă şi apetitul este mare, pe toate segmentele de piaţă.

Dacă oamenii au nevoie de locuinţă azi, nu vor aştepta doi ani, ci vor accesa un credit acum.  Sunt mulţi care vor să investească, vor un venit pasiv şi văd imobiliarele ca un loc bun să te pui la adăpost în perioade tulburi.

Volumele sunt mari la noi. Nu ne putem opri dacă avem un plan pe termen lung.

Avem şi 4 construcţii care trebuie reabilitate în centrul oraşului, cu investiţii de 280 mil.euro.

One Cotroceni Park este vândut 90% şi va continua, se va extinde în One Cotroceni City care va fi o dezvoltare mixtă, de 8 hectare.Un oraş în oraş, într-o zonă care avea nevoie de această dezvoltare. Practic se dublează ce avem în prima fază, la One Cotroceni Park. Vom avea acolo şi cea ma înaltă clădire rezidentială, de 30 de etaje.

Noi vindem în tranşe eşalonate de plată. Avem şi varianta de 30% avans. Politica de discount este destul de limitată.

Avem şi investitori care cumpără pachete de aparrtamente, mai ales că avem o piaţă de închirieri unde preţurile au crescut. Investitorii străini văd că la nivel de taxare stăm mai bine decât alte ţări şi preţurile sunt încă mici.

Avem investitori care cumpără şi 30 de apartamente pentru a le închiria. Unii cumpără speculativ şi vor să revândă. Alţii îşi pun banii la adăpost şi vor un venit pasiv. Există toate categoriile de cumpărători.

Vom avea o şcoală şi în One Lake District. Şi vom mai avea, este nevoie de şcoli în aceste proiecte, mai ales că nu sunt destule şcoli în Bucureşti, avem unele cu 3 schimburi.

Piaţa nu este încă matură la noi şi e mult loc de optimizare şi dezvoltare. Cred că am învăţat să fim rezilienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO