ZF 24

Berarii au trecut de perioada cresterilor de doua cifre: vanzarile s-au majorat cu doar 5%, cel mai scazut nivel din ultimii ani

08.07.2008, 20:30 12

Vanzarile de bere s-au majorat cu doar 5% in primele patru luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, performanta de anul trecut, un plus de 27%, nemaifiind inregistrata si in acest an. Astfel, 2008 este primul an de dupa 2005 cand berarii inregistreaza in perioada ianuarie-aprilie o crestere mai mica de 10%, dar mai ales o scadere in luna ianuarie, de circa 12%.

Rezultatele sunt totusi explicabile si chiar mai mult au fost estimate de producatori, tinand cont ca temperaturile ridicate din prima parte a anului 2007 nu s-au mai repetat si in acest an. Temperaturile scazute si vremea ploiasa din primele luni reprezinta astfel un motiv pe care producatorii il invoca pentru ritmul de crestere redus la nivel de piata.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine caror factori s-a datorat cresterea puternica din ultimii ani si care sunt principalii producatori de bere din tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO