ZF 24

"Blonda" lui Basescu a ajuns la mana Adrianei Saftoiu

"Blonda" lui Basescu a ajuns la mana Adrianei Saftoiu
28.07.2009, 19:15 271

Rivalele din Cotroceni, Elena Udrea, fosta sefa a cancelariei prezidentiale, si Adriana Saftoiu, fosta purtatoare de cuvant a lui Traian Basescu, se vor afla din nou fata in fata in urmatoarele luni la comisia parlamentara de ancheta a activitatii ministrului Turismului. Nominalizarea Adrianei Saftoiu, acum deputat PNL, in comisia care va ancheta achizitiile pe care le-a facut ministrul Turismului Elena Udrea lasa loc de interpretari.

Saftoiu a fost propusa in comisie de ancheta de conducerea PNL, care l-a sustinut pe Ludovic Orban pentru presedintia comisiei.
Orban este cel care a declarat la o reuniune liberala ca tinerele din PNL nu ar trebui sa urmeze exemplele Elenei Udrea si Ralucai Turcan (o apropiata a lui Theodor Stolojan) care au trecut prin patul sefilor ca sa promoveze in politica.

Despre Udrea si Saftoiu, cele mai apropiate colaboratoare ale lui Basescu in prima jumatate a mandatului sau, se spune ca au avut o relatie acida cat au lucrat la Cotroceni, pina la demisia actualului ministru al Turismului, in toamna lui 2005.

Saftoiu venea dupa o colaborare de cinci ani cu actualul sef al statului. Jurnalistii acreditati la palat comentau ca Saftoiu ar fi fost la originea unor comentarii ironice la adresa Elenei Udrea, care obisnuia ca in primele luni in calitatea de sefa a cancelariei prezidentiale sa imbrace costume in culori prea vesele si prea decoltate.
La palat s-a vorbit si ca Basescu i-ar fi reprosat Adrianei Saftoiu ca ar fi lasat-o pe Udrea sa mearga “nepregatita” la emisiunea lui Robert Turcescu de la Realitatea, unde actualul ministru al Turismului a declarat ca Norvegia are presedinte si face parte din UE (in realitate, Norvegia este regat si nu este in UE, n.n.).

Dupa ce Udrea a demisionat in 2005, ca urmare a unui scandal legat de afacerile sotului sau Dorin Cocos, Saftoiu a inceput sa piarda teren in fata lui Basescu. Dupa ce sotul sau Claudiu Saftoiu a fost demis de la conducerea SIE ca urmare a unor declaratii controversate despre activitatea institutiei pe care o conducea, ea a demisionat in primavera lui 2007.

Plecarea sa de la Cotroceni a fost rece, desi. presedintele Basescu i-a multumit public pentru activitatea ei.
Insa momentul demisiei a fost iarasi interpretat ca o lovitura pentru seful statului, pentru ca a venit cu cateva zile inainte de suspendarea acestuia de catre Parlament, actiune care a plecat tocmai de la dezvaluirile privind interventiile premierului Tariceanu in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu facute de Elena Udrea.

Udrea a taxat demisia Adrianei Saftoiu si apropierea acesteia de PNL, partidul rival al PD-ului si al lui Traian Basescu, din care ea insasi demisionase in 2005. Udrea a spus ca Saftoiu este lipsita de loialitate.

Totusi fostul purtator de cuvint al lui Basescu a pastrat relatii cordiale cu fosta garda din PD, reprezentata de Adriean Videanu si Vasile Blaga, tocmai acei lideri despre care se spune ca au iesit din gratiile lui Basescu

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO