ZF 24

BM: Romania a inregistrat in 2006 o crestere a calitatii guvernarii

11.07.2007, 12:43 11

Rominia inregistreaza o ameliorare a guvernarii si progrese referitoare la combaterea coruptiei, in conditiile in care evaluarile primite pentru cinci din cele sase componente ale bunei guvernari s-au imbunatatit in 2006, fata de 2005, reiese dintr-un raport al Bancii Mondiale.

Raportul prezinta a sasea actualizare a Indicatorilor Mondiali de guvernare (IMG), care evalueaza calitatea sistemului pe baza a sase criterii, respectiv libertatea de exprimare si responsabilitatea, stabilitatea politica si absenta violentei, eficienta guvernarii, calitatea reglementarii, statul de drept si controlul coruptiei.

Pentru fiecare categorie de indicatori, statele au primit o nota, intre minus 2,5 puncte si 2,5 puncte. Totodata, in studiu se precizeaza procentul de state si teritorii, din totalul de 212, care se plaseaza mai jos decat tara selectata, pentru fiecare criteriu.

Romania a primit cel mai mare punctaj pentru criteriul libertate de exprimare si raspundere, iar cel mai scazut a fost atribuit in cazul controlului coruptiei, inregistrand scoruri negative la trei din cele sase criterii de evaluare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO