ZF 24

Boeing protesteaza fata de contractul Air Force cu EADS

11.03.2008, 11:41 13

Boeing Co. a anuntat ieri ca va face un protest formal fata de contractul de 35 miliarde dolari pe care fortele aeriene americane (US Air Force) l-a incheiat cu European Aeronautic Defence and Space Co. (EADS) si Northrop Grumman, informeaza Washington Times.

Comanda de 176 de avioane-cisterna este prima din o serie de trei contracte importante ale fortelor aeriene americane (US Air Force) de inlocuire a aproape 600 de avioane-cisterna, contracte a caror valoare totala s-ar putea ridica la 100 de miliarde dolari.

Conform companiei Boeing, contractul are "deficiente foarte serioase", considerandu-l neconcurential prin faptul ca fortele aeriene americane si-au schimbat metoda de evaluare a avioanelor produse de cele doua companii, schimbare care a facut posibila luarea in considerare a unui avion de mari dimensiuni (cel al EADS), desi US Air Force a cerut initial un avion de dimensiuni medii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO