ZF 24

BRD Sogelease IFN primeşte un credit de 50 milioane de euro de la BEI, pentru finantarea IMM-urilor din România, 20% din fonduri fiind pentru investiţii verzi

BRD Sogelease IFN primeşte un credit de 50 milioane de...

Autor: Roxana Rosu

20.12.2023, 15:40 147

Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi BRD Sogelease IFN SA au semnat un acord pentru un credit în valoare de 50 de milioane de euro, fondurie urmând să fie folosite pentru finantarea întreprinderilor româneşti.

Operaţiunea constă dintr-un credit intermediat, ceea ce înseamnă că BRD Sogelease va utiliza finanţarea BEI pentru a facilita noi împrumuturi pentru clienţii eligibili.

"Această colaborare reprezintă un moment important pentru clienţii noştri, pentru că asigură accesul la finanţarea de care au atât de multă nevoie proiectele IMM-urilor şi companiilor cu capitalizare medie.”, a declarat Frédéric Banco, CEO al BRD Sogelease IFN.

Acordul face parte dintr-o operaţiune mai amplă deja aprobată, care va oferi finanţare pentru IMM, 20% din suma convenită fiind destinată investiţiilor verzi.

În cadrul programului Green Gateway, BEI Advisory va oferi, de asemenea, sprijin pentru a contribui la generarea şi evaluarea investiţiilor verzi, prin formarea profesională pentru utilizarea Green Eligibility Checker, un instrument special conceput de BEI.

„Cu această linie de credit, reafirmăm angajamentul BEI faţă de proiectele durabile din România, în special ajutând IMM-urile şi companiile cu capitalizare medie să acceseze finanţare pe termen lung în condiţii avantajoase. Sunt convins că serviciile noastre de consiliere vor ajuta şi BRD Sogelease să sprijine afacerile româneşti sustenabile din punctul de vedere al mediului şi, astfel, să profite la maximum de creditarea BEI.", a declarat Kyriacos Kakouris, vicepreşedintele BEI.

Banca Europeană de Investiţii activează în România încă din anii '90 şi a finantat 180 de proiecte în valoare de 17,78 miliarde de euro.

BRD Sogelease IFN SA este subsidiara de leasing a BRD - Groupe Société Générale, a treia cea mai mare bancă comercială din România, cu active totale care depăşesc 15,5 miliarde de euro, parte a Grupului Société Générale. BRD Sogelease este afiliată la reţeaua europeană a Société Générale Equipment Finance, cel mai mare grup de leasing din Europa, cu finanţări de peste 24 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO