ZF 24

Bugete moderate în acest an pe piaţa băuturilor spirtoase, dar optimism pentru 2015

Bugete moderate în acest an pe piaţa băuturilor...

Autor: Mădălina Panaete

21.09.2014, 20:00 203
BDG Import, importatorul brandului de whisky Jack Daniel’s, şi Prodal’94, pro­du­că­torul vodcii Stalinskaya, estimează pentru acest an creşteri ale veni­tu­rilor de 8-10%, respec­tiv 3%, într-o piaţă în care presiunea pe preţuri e tot mai mare, conform unei analize a ZF pe baza informaţiilor furnizate de companii.
 
Pe de altă parte, Prodvinalco din Cluj, companie cu acţionariat majoritar românesc şi care este activă în special pe segmentul economic de preţ, estimează pentru acest an venituri similare celor din 2013. Cele trei companii sunt printre cele mai importante de pe piaţa locală a băuturilor spirtoase, care se ridică la circa 630 milioane de euro, potrivit companiei de cercetare de piaţă IWSR.
 
BDG Import este cel mai mare importator de băuturi spirtoase din România în funcţie de rulaje, cu venituri de circa 178 mil. lei (peste 40 mil. euro) anul trecut, în timp ce Jack Daniel’s, unul dintre cele mai importante branduri din portofoliul companiei, este liderul segmentului de whisky cu peste 955.000 de litri în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO