ZF 24

Bursa de la Bucureşti deschide anul pe verde. Actiunea OMV Petrom creşte cu 0,7% după ce compania a anuntat că preia cel mai mare portofoliu de proiecte verzi

Bursa de la Bucureşti deschide anul pe verde. Actiunea...

Autor: Roxana Rosu

03.01.2024, 10:46 1514

Actiunile OMV Petrom cresc cu 0,7% la BVB miercuri dimineată, în deschiderea şedintei bursiere, după ce compania a anuntat că preia cel mai mare portofoliu de proiecte verzi.

Producătorul de petrol şi gaze  va achizitiona de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din actiunile Electrocentrale Borzesti, care detine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian si 50 MW fotovoltaic. De asemenea, va prelua integral şi Renovatio Asset Management, proprietarul celei mai mari retele de incarcare pentru vehicule electrice din Romania, cu peste 400 de  puncte de incarcare şi cu perspective de crestere la aproximativ 650 pana in 2026.

Bursa de la Bucureşti a început anul pe verde, indicele principal, BET, care reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 20 de acţiuni, având un plus de 0,08% la ora 10.40, la 15.383 puncte.

În acelaşi timp, indicele BET-TR, care reflectă evoluţia randamentelor dividendelor plătite de companiile din prima ligă bursieră,  are un avans de 0,09%, iar BET-Fi, unde sunt incluse societăţile de investiţii financiare şi Fondul Proprietatea, de 0,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO