ZF 24

Bursele americane, cel mai mare declin din iulie 2002 pana astazi

20.01.2008, 12:47 13

Bursele americane au avut parte de cel mai mare declin din iulie 2002 pana astazi dupa ce scaderea pietei imobiliare, a vanzarilor de retail si a productiei au intarit speculatiile unei viitoare recesiuni a economiei americane, informeaza Bloomberg.

Intel Corp. a condus caderea companiilor IT pentru a patra saptamana consecutiv, dupa ce cel mai mare producator de procesoare din lume a anuntat vanzari sub estimari.

Titlurile Citigroup Inc., cea mai mare banca americane dupa valoarea activelor, au ajuns la cea mai scazuta valoaredin februarie 1999, dupa ce a raportat cea mai mare pierdere din ultimii 196 de ani.


"Mie mi se pare ca deja suntem in recesiune", a declarat Jason Cooper, manager de investitii la 1st Source Investment Advisors.

Indicele Standard & Poor's 500 a pierdut 5,4 procente in aceasta saptamana, cea mai scazuta valoare din septembrie 2006. Indicele Dow Jones a scazut 4% in aceasta saptamana, ajungand la o cadere pe 2008 de 8,8 procente. Nasdaq Composite a pierdut 4,1%.

Presedintele George W. Bush a propus un pachet de stimulare a economiei in valoare de 150 miliarde dolari, in speranta unei invigorari pe termen scurt a economiei americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO