ZF 24

Bursele asiatice avanseaza, conduse de Honda si Sony

04.06.2008, 10:01 13

Bursele asiatice au urcat azi, conduse de companiile exportatoare de masini si electronice, dupa ce producatorii japonezi si sud-coreeni au anuntat vanzari mai mari pe piata americana decat cei americani, arata Bloomberg.

Honda Motor, al doilea mare producator japonez de masini, a urcat la cel mai inalt nivel din ultimele sase luni, in timp ce Kia Motors a inregistrat cel mai mare avans din ultimele trei saptamani.

Sony Corp a inregistrat avansuri o data cu semnalul venit din partea Rezervei Federale americane, conform careia nu va mai exista nici o reducere a ratei dobanzii de referinta.

Indicele MSCI Asia Pacific a urcat cu 0,8% la 150,39 puncte, la bursa din Tokio, dupa ce ieri a pierdut 1,8%. Indicele japonez Nikkei 225 a avansat cu 1,6%.

Cea mai mare scadere a inregistrat-o indicele chinez CSI 300, acesta pierzand 2,4%, masurile guvernului chinez de control al preturilor amenintand profiturile companiilor chineze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24