ZF 24

Bursele asiatice castiga pentru a sasea zi consecutiv

27.12.2007, 09:52 15

Bursele asiatice au urcat astazi pentru a sasea zi consicutiv, conduse fiind de companiile miniere si de energie dupa ce preturile la petrol si metale au crescut, informeaza Bloomberg.

Woodside Petroleum Ltd., al doilea mare producator de petrol din Australia, a urcat la cea mai mare valoare din ultimele patru luni dupa ce pretul petrolului a castigat 96 dolari pe baril pentru prima data in aceasta luna. BHP Billiton a avansat de asemenea pe baza speculatiilor unei cresteri a pretului cuprului si aurului.

Indicele Morgan Stanley pentru zona Asia Pacific a avansat cu 3,6%, majoritatea indicilor asiatici avand o zi de cresteri. Indicii japonezi si cei din Hong Kong au fost singurii care au avut pierderi pe piata bursiera asiatica, Nikkei 225 pierzand 0,6% ca urmare a caderii bancilor Mitsubishi UFJ si Sumitomo Mitsui din cauza amenintarii reprezentate de caderea preturilor de pe piata imobiliara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO