ZF 24

Bursele europene continua sa creasca

22.03.2007, 12:23 13

Actiunile companiilor europene se indreapta spre cea mai lunga revenire din acest an, dupa ce Rezerva Federala a SUA a indicat faptul ca nu mai inclina spre dobanzi ridicate, relateaza Bloomberg.
DaimlerChrysler AG, al cincelea producator auto la nivel mondial, si UBS AG, cel mai mare creditor din punctul de vedere al activelor, din Europa, au inregistrat cresteri ale companiilor care realizeaza o proportie semnificativa a vanzarilor din SUA.
"Este reconfortant faptul ca ne indreptam spre sfarsitul acestei interferente incomode", a declarat Fabrice Theveneau, directorul departamentului pan-european de analiza pe piata de capital, al Societe Generale din Paris.
Indicele Dow Jones Stoxx 600 consemnase o crestere semnificativa la ora 9:05 pe bursa londoneza, castigand 1,3% pana la 373,53 puncte in sase zile. Indicele Stoxx 50 a avansat cu 1,4%, in timp ce Euro Stoxx 50, ce monitorizeaza cele 13 tari care au adoptat moneda euro, a crescut cu 1,6%.
Indicii nationali de referinta ai tuturor celor 17 tari vest-europene in care bursele erau deschise la ora mentionata au inregistrat cresteri in deschiderea sedintei bursiere. Indicele britnic FTSE 100 a urcat cu 1,1 %, cel francez CAC 40 a castigat 1.4 & si indicele german DAX a avnsat cu 1.7 %. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO