ZF 24

BVB deschide sedinta cu un avans de 1,36%. RRC pierde 2,70%

16.05.2008, 10:37 10

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis sedinta de azi cu un avans al indicelui compozit, BET-C, de 1,36%, pe fondul unei lichiditati de 8,468 milioane lei.

Indicele care arata evolutia celor mai lichide zece companii tranzactionate la Bursa, BET, a urcat cu 0,72%.

Societatile de investitii financiare (SIF), care au inregistrat in sedinta de ieri avansuri de peste 5%, au urcat in prima jumatate de ora cu 0,50%.

Titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) au inregistrat valori negative coborand cu 2,70%, dupa ce ieri compania a raportat pierderi neconsolidate de 34,3 milioane lei (9,3 milioane euro), cu 57% mai mari decat in perioada similara a anului trecut.

De asemenea, anuntul unui profit in scadere cu 37% de catre Teraplast a scazut valoarea drepturilor de alocare cu 1,09%, la un pret de 0,91 lei.

Titlurile Kandia-Excelent vor fi delistate vineri de la Bursa, in urma finalizarii procedurii de retragere din actionariat a investitorilor minoritari. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat, marti, retragerea de la tranzactionare a companiei Kandia-Excelent. Odata cu delistarea, actiunile Kandia-Excelent vor fi excluse din calculul indicelui general al Bursei, BET-C.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO