ZF 24

Cand va trece managementul romanesc de la liderul "pompier" la liderul "constructor"?

25.11.2007, 15:06 15

Criza de forta de munca de pe piata locala este mai putin evidenta comparativ cu situatia din alte tari ca Slovacia sau Cehia, unde somajul si lipsa de oameni calificati au dus la importuri masive de forta de munca din strainatate.
?Desi in Romania exista un deficit al fortei de munca calificata, care se accentueaza tot mai mult, in Cehia lucrurile stau chiar mai rau. Pe langa alti expati, in Cehia exista si un numar ridicat de muncitori romani, importurile de forta de munca din strainatate contribuind la reducerea deficitului de pe piata ceha?, mentioneaza Rostislav Ben?k, managing director al firmei de consultanta in managementul talentelor si dezvoltarea leadership-ului, Assesment Systems din Cehia, care a fost saptamana trecuta in Bucuresti pentru a sustine un training de certificare in sisteme de eveluare si dezvoltare manageriala.

Cititi in suplimentul ZIARULUI FINANCIAR de luni, Profesii, care sunt diferentele dintre Romania si Cehia si in cat timp se preconizeza o trecere definitiva de la liderul ?pompier? la liderul ?constructor?.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO