ZF 24

Candidatii din real estate catre recruiteri: "Trebuie sa-mi gasesti un job" sau "Iti trimit cinci colegi care vor sa se mute"

25.01.2009, 15:11 11

"Toate recrutarile pe care le-am facut pentru real estate erau fie prin networking, fie prin head-hunting. Avem o retea foarte buna si facem totul prin cautare directa. La un moment dat insa, am inceput sa primim CV-uri din partea candidatilor care ne spuneau: Trebuie sa-mi gasesti un job sau Iti trimit cinci colegi care vor sa se mute", spune Delia Burnham, country manager al CVO Recruitment, filiala locala a CVO Group, companie de recrutare cu activitati in Europa Centrala si de Est.

Burnham explica faptul ca, initial, miscarea s-a facut de la agentii imobiliare la dezvoltatori, apoi de la dezvoltatori la agentii si acum oamenii au inceput iar sa paraseasca agentiile. "Cand totul mergea bine, toata lumea voia sa paraseasca agentiile pentru ca era mai interesant sa plece la dezvoltatori unde era mai putin stresant, dar era mai interesant in ceea ce priveste proiectele. Ulterior, oamenii s-au intors la agentii pentru ca dezvoltatorii au inceput sa aiba probleme. In continuare, agentiile au incetat sa mai angajeze", explica Burnham.

Cititi mai multe in suplimentul Profesii, care apare maine impreuna cu Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO