ZF 24

Care vor fi cele mai căutate profesii în 2017 şi în ce sectoare se vor face cele mai multe angajări. Candidaţii care au abilităţi de comunicare, negociere sau leadership vor fi la mare căutare

Care vor fi cele mai căutate profesii în 2017 şi în...

Autor: Mihaela Pascari

31.12.2016, 14:00 6678

Industria auto, IT-ul, FMCG-ul şi telecomunicaţiile sunt câteva dintre domeniile care vor scoate la bătaie cele mai multe joburi anul viitor, iar cei mai căutaţi candidaţi din piaţa muncii vor rămâne în continuare IT-iştii şi vorbitorii de limbi străine, a spus Felix Toma, country manager pe România & Bulgaria în cadrul Gi Group, companie de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar.

“Cei mai căutaţi candidaţi vor fi specialiştii în IT, managerii de proiect cu experienţă, vorbitorii de cel puţin două limbi străine, candidaţii care au reuşit să demonstreze că deţin diferite abilităţi soft precum comunicare, negociere sau leadership, pe lângă setul de cunoştinţe în domeniul pentru care se face recrutarea”, a explicat Felix Toma.

Faptul că IT-iştii şi inginerii vor rămâne în continuare la mare căutare pe piaţa muncii a fost confirmat şi de Marga Radu, reprezentanta Adecco România, companie de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară.

“Lupta pentru talente se va duce în continuare în zona de specialişti IT, finanţe şi accounting sau inginerie în principalele oraşe ale României, în funcţie de dezvoltarea teritorială. Din perspectiva de volume cei mai căutaţi vor fi candidaţii pe nivelul entry-level, calificaţi şi necalificaţi pentru diferite industrii”, a menţionat Marga Radu, professional & permanent placement şi TA Director în cadrul Adecco.

Mai mult, reprezentanţii Adecco spun că există perspective de creştere a numărului de joburi în retail, logistică şi o tendinţă recentă în banking, în special pentru poziţii de entry level. “Este posibilă şi o relansare a cererii pentru sectorul oil & gas, cu condiţia creşterii cotaţiilor internaţionale”, a precizat Florin Godean, country manager al Adecco România. El mai spune că în 2017 va creşte numărul de locuri de muncă disponibile şi va scădea numărul candidaţilor disponibili, iar acest lucru va determina companiile să crească salariile în diverse domenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO