Prima pagina

Casa Alba intervine pentru a sustine economia pe termen scurt

18.01.2008, 12:31 9

La cererea presedintelui SUA, George W. Bush, Henry Paulson, secretarul de stat al Trezoreriei, intr-o conferinta de presa a anuntat ca guvernul american trebuie sa intervina pentru a sustine economia pe termen scurt.

"Economia pe termen lung este inca puternica si consideram ca aceasta va continua sa creasca", a declarat Paulson. Totusi problemele legate de piata ipotecara, impreuna cu cresterea pretului petrolului si caderea pietelor financiare au afectat economia SUA pe termen scurt. Din acest motiv guvernul SUA a decis ca, impreuna cu Congresul american, sa se decida asupra unei serii de actiuni prin care cetatenii americani sa fie ajutati sa treaca peste aceste momente.

Pachetul de interventii ce va fi adoptat de Congresul american se doreste a fi destul de bun pentru a aduce beneficii pe termen scurt economiei americane, fara a avea efect asupra economiei pe termen lung.

Prin acest pachet de interventii, ce va costa guvernul american aproximativ 1% din PIB (140-150 miliarde dolari), se va oferi o serie de avantaje platitorilor de taxe americani.

Paulson a mai declarat ca "Nu ne putem exprima asupra metodei prin care vom ajuta consumatorii. Casa Alba, impreuna cu Congresul american spera sa ajunga la adoptarea unei serii de masuri pentru a ajuta platitorii de impozite americani".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO