ZF 24

Casa Alba vrea sa aiba putere de viata si de moarte asupra unor companii precum AIG

25.03.2009, 12:12 18

Administratia Obama a incercat marti sa ceara dreptul de a putea decide inchiderea institutiilor care au probleme, precum AIG, pentru a evita nevoia de salvare a acestora, informeaza Reuters.

Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, intr-o declaratiei facuta in fata Congresului, a cerut noi puteri pentru institutia pe care o conduce pentru a putea prelua companiile financiare non-bancare care o iau razna.

Declaratia lui Giethner a fost sustinuta si de seful Rezervei Federale americane (banca centrala), Ben Bernanke, in fata Congresului, si de presedintele Barack Obama intr-o declaratie televizata.

"Trebuie sa tinem cont de faptul ca tocmai din cauza lipsei de autoritate situatia AIG s-a inrautatit", a spus Obama. "Ar fi trebuit sa avem aceasta autoritate cu mult mai devreme, astfel incat orice institutie care poate darama sectorul sa poata fi controlata ordonat si sa poata fi izolata fata de celelalte institutii".

Intrebat ce agentie ar trebui sa aiba o asemenea autoritate, presedintele american a spue ca Federal Deposit Insurance Corp ar fi un model de luat in seama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO