ZF 24

CC a declansat o investigatie asupra Colgate-Palmolive

02.03.2007, 12:11 22

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie referitoare la practicile companiei de bunuri de larg consum Colgate-Palmolive Romania pe pietele pe care activeaza si care ar putea afecta mediul concurential.
"Consiliul Concurentei a decis declansarea unei investigatii avand ca obiect evaluarea comportamentului societatii Colgate-Palmolive Romania, in raport cu prevederile art. 6 lit. c) din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata", se arata intr-un comunicat al institutiei remis, vineri.
Articolul 6 litera c din lege specifica faptul ca este interzisa folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca ori pe o parte substantiala a acesteia, prin aplicarea, in privinta partenerilor comerciali, a unor conditii inegale la prestatii echivalente, provocand in acest fel, unora dintre ei, un dezavantaj in pozitia concurentiala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO