ZF 24

CE a cerut o analiza a preturilor din piata auto pentru comparatie cu grila taxei de inmatriculare

08.06.2007, 18:30 20

Comisia Europeana (CE) a solicitat Ministerului Economiei si Finantelor o analiza a preturilor din piata auto pentru a compara coeficientii de ajustare din grila privind taxa de prima inmatriculare cu evolutia reala a preturilor, studiu elaborat cu ajutorul APIA.
"Expertii Comisiei Europene vor sa vada ca, in momentul in care aplica formula, coeficientul de corelare in functie de vechime corespunde realitatii din piata. Facem impreuna cu Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA) un studiu privind evolutia preturilor autovehiculelor pe piata romaneasca, care va fi incheiat in urmatoarele zile", a declarat, astazi,ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
El a adaugat ca in discutiile cu expertii europeni acestia nu au ridicat obiectii fata de formula de calcul prin care a fost stabilita grila de impozitare transmisa Comisiei.
Comisia Europeana a solicitat autoritatilor romane sa modifice taxa auto, pentru a ilustra mai bine, printre altele, deprecierea valorii masinilor in timp. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO