ZF 24

Ce nu trebuie sa ratati weekend-ul acesta

13.06.2008, 16:53 14

Time Out ti-a facut o lista cu cele mai interesante lucruri care se petrec prin capitala zilele acestea.

Pentru un weekend cultural inceput in forta recomandam o vizita, vineri, la Teatrul de Comedie unde se joaca Inmormantarea, in regia lui Laszlo Bocsardi, cu Dragos Huluba si Mihaela Teleoaca pe scena. Sa nu va speriati de sala capitonata de sus pana jos in alb, ca o metoda de sterilizare, acela e decorul. Nu va asteptati insa la hohote de ras, pentru ca nu asta e scopul spectacolului de la Comedie.

Filmul recomandat de Time Out pentru o seara de sambata este Jocuri stranii (Funny Games), regia Michael Haneke. Remake-ul regizorului austriac la propriul sau film, este menit sa acopere spatiile pe care filmul din 1997 nu a reusit. Mutat in America, si beneficiind de o distributie pe masura - Timothy Roth si Naomi Watts, Jocuri Stranii nu aduce nimic nou, fiind o copie mai mult decat fidela a versiunii de acum 10 ani. Filmul ruleaza la Hollywood Multiplex.

Si findca tot vorbim de filme, la Muzeul Taranului Roman avem un weekend cinematografic. Cei care au ratat Clujul anul acesta au posibilitatea sa vada la MTR un follow-up cu cele mai importante filme de la TIFF 2008. Nu-l ratati!

Daca nu aveti chef de un film sau asteptati DVD-ul si preferati un sfarsit de saptamana ceva mai "plastic" si in acelasi timp "fresh" va trimitem la Clubul Taranului Roman, care gazduieste pana duminica 15 iunie, expozitia Fresh Meat, ce include lucrarile a 16 studenti in anul 3 la Facultatea de Pictura.

Cine nu a vazut inca Urban Kiss e momentul sa o faca. Spectacolul creat de Razvan Mazilu va asteapta in vineri, la Teatrul National de Opereta. Din distributie face parte si Marius Urzica, care contribuie prin calitatile sale la crearea unui spectacol in care dansul, muzica, imaginile, sunetele si instalatiile multi-media se reunesc pe scena pentru a alcatui amprenta emotionala a unui oras.

Incheiem cu o recomandare pentru cei care se refugiaza in placerea oferita de citit. Daca va intrebati unde au disparut toate cartile bune, va raspundem ca nu au disparut ba dimpotriva apar ca recomandari Time Out. O lectura mai mult decat interesanta pentru weekend-ul acesta este cartea lui Amin Maalouf, Cruciadele vazute de arabi. Cu un titlu care credem noi ca explica cam tot, va lasam sa descoperiti dumneavoastra daca intr-adevar cruciatii au fost atat de eroici si civilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO