ZF 24

Ceausescu, Iliescu, Basescu si carasul auriu

Ceausescu, Iliescu, Basescu si carasul auriu
16.10.2009, 16:51 54

Se poate ajunge la desthramahrea hRumaniei!" haraia N. Ceausescuca ultim argument al mentinerii sale la putere, dupa ce tunase sifulgerase impotriva "huliganilor de la Timisoara", si "agenturilorstraine", scrie Cristian Tudor Popescu intr-un editorial Gandul.

Inaintea turului doi al alegerilor prezidentiale din 1996, I.Iliescu racnea: "Aveti grija ce faceti! Vin ungurii! Vin mosierii!"Nu pot sa alatur decat aceste imagini zicerii lui T. Basescu de lapupitrul Cotrocenilor catre romani: "Daca nu acceptati premierulpus de mine, FMI nu ne mai da bani de salarii si pensii!" Cand aemis-o, dl. Basescu a inghitit in sec si s-a schimbat la fata: stiafoarte bine cu ce foc se joaca si totusi a jucat, cu sangele recepe care i-l stim. Sa ameninti, sa santajezi o intreaga natiune,numai dl. Basescu e in stare de asa ceva. A mizat pe faptul capopulatia, auzind ca nu-i mai vin banii de la stat, se va speria demoarte si va trece la alegeri de partea marelui sef. Ca oamenii nuvor gandi urmatoarele: ca situatia neplatii salariilor si pensiilora fost creata de guvernul Boc pus de dl. Basescu, nu de duhulsfant.

Dl. Basescu merge chiar mai departe: poporul este pentru d-saaidoma carasului auriu. Acesta inoata in acvariu si se loveste cubotul de peretele de sticla. Il doare si inoata in partea cealalta.Pana cand se loveste cu botul de geamul opus si il doare din nou,trec trei secunde. Memoria carasului auriu e mai scurta de treisecunde. El nu face legatura intre cele doua senzatii de durere siare impresia că traieste in ocean.

Mai multe despre carasul d-lui Basescu cititiin editorialul lui Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO