ZF 24

CEC Bank lansează un nou produs pentru sectorul agricol, creditul cu aprobare rapidă pentru fermierii care cultivă cereale, cu o valoare maximă de 500.000 lei şi dobânzi de 9-10%

CEC Bank lansează un nou produs pentru sectorul agricol,...

Autor: Roxana Rosu

20.09.2023, 10:25 1163

CEC Bank lansează un nou produs pentru sectorul agricol, creditul cu aprobare rapidă pentru fermierii care cultivă cereale, cu o valoare maximă de 500.000 lei.

Dobânda începe de la ROBOR 6M + 2,50 p.p şi nu poate depăşi ROBOR 6M + 3,50 p.p., dobânda variind în funcţie de performanţa economică a fermierilor. Calculată la nivelul de astăzi al Robor, dobânda variază între 9% şi 10%.

“Agricultura este un domeniu prioritar pentru noi. În 2022, CEC Bank a fost cel mai mare jucător din sistemul bancar al programului guvernamental destinat agriculturii - Rural Invest dar şi cel mai mare finanţator al creditelor APIA, unde s-au acordat aproximativ 7.000 de credite. Antreprenorii din agricultură au nevoi specifice, sezoniere iar băncile trebuie să ţină cont de modul de stabilire a ratelor, a garanţiilor sau de modul în care face analiza de bonitate a clientului”, a declarat Bogdan Alexandrescu, director Direcţia AGRI, CEC Bank.  

Finanţările sunt atât pentru activitatea curentă de tip non-revolving, doar cu garanţie de la Fondul de Garantare a Creditului Rural, fără garanţii reale din partea clientului, cât şi pentru investiţii.

Creditul este în lei şi are valori între 50.000 lei şi maximum 500.000 lei, fără a depăşi 85% din valoarea investiţiei. Beneficiarii pot fi  producători agricoli individuali sau persoane juridice care cultivă cereale. 

Noul credit se adresează fermierilor care exploatează teren agricol cu suprafaţă de minimum 50 ha, iar 75% din veniturile acestora trebuie să fie încasări aferente culturilor agricole.  

Perioada de creditare este de maximum 24 luni pentru finanţarea activităţii curente de tip non-revolving şi de cel mult 84 luni pentru investiţii.  

CEC Bank a înregistrat, în anul 2022, o evoluţie semnificativă în ceea ce priveşte finanţarea agricultorilor mici şi medii, creditele noi acordate crescând cu aproape 80% faţă de 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO