ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

16.02.2010, 19:04 15

1. Udrea anunta pretul locuintelor ANL. Doar 26.950 europentru doua camere. Ministrul Turismului si DezvoltariiRegionale, Elena Udrea, a anuntat astazi preturile locuintelor ANL,acestea variind de la 20.000 euro la 36.000 de euro. Astfel, pentrulocuintele de tip garsoniera, cu o suprafata de pana la 45 metripatrati, doritorii vor trebui sa plateasca 19.140 euro. Pentru olocuinta cu doua camere, cu suprafata de 45 metri patrati, pretulurca la 26.950 euro, in timp ce o locuinta cu trei camere si 70metri patrati are un pret de 36.014 euro. Pretul stabilit deminister este dat de preturile la care au fost facute licitatiilede construire din 2009-2010.

2. BRD a inregistrat anul trecut un profit net de 792mil. lei, in scadere cu 41%. BRD - Groupe Societe Generale(BRD) a incheiat anul trecut cu un profit net de 792 mil. lei(186,7 mil. euro), in scadere cu 41% fata de castigul inregistratin anul precedent, care s-a ridicat la 1,35 mld. lei (367 mil.euro), potrivit situatiilor financiare preliminare transmise Burseide Valori Bucuresti. In 2008, profitul BRD a atins un nivel recordsi ca urmare a vanzarii participatiei detinute la compania deasigurari Asiban. Excluzand profitul exceptional inregistrat dinvanzarea Asiban, scaderea profitului net al BRD in 2009 a fost de30%, potrivit datelor publicate de banca, fata de o scaderebugetata de cel mult 20%.

3. Dezvoltatorul celui mai mare mall pleaca din Romania:Nu mai este destula "carne" pentru mine. Reuven Havar, 61de ani, cel care a coordonat in ultimii patru ani activitatea de pepiata locala a firmei AFI Europe, dezvoltatorul celui mai mare mallde pe piata locala - Cotroceni Park - va parasi compania lasfarsitul lunii februarie. "Misiunea mea s-a incheiat. Caut una maiserioasa. Ma duc la un post mai sus, din care voi coordonaactivitatea pentru mai multe tari din regiune, probabil si Romania.AFI va incepe anul acesta in Romania unul, maxim doua proiecte, darconsider ca nu este suficienta "carne" pentru mine.

4. Institutul "Cantacuzino" nu mai are voie sa puna pepiata vaccinuri. Agentia Nationala a Medicamentului (ANM)a retras Institutului "Cantacuzino", in februarie, autorizatia depunere pe piata a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor,intrucat i-a expirat standardul de bune practici de fabricatie.Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino esteprincipalul producator al vaccinului de prevenire a gripei de tipAH1N1, Cantgrip.

5. CNVM a retras de la tranzactionare titlurileRompetrol Rafinare pana aproba noul pret de oferta.Actiunile Rompetrol Rafinare au fost suspendate astazi de latranzactionare de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliaredupa ce Rompetrol Group a achizitionat ieri titluri ale companieila un pret superior celui oferit initial in oferta publica depreluare. Astfel, grupul Rompetrol, controlat de kazahii de laKazMunaiGaz, au cumparat ieri un pachet de 15,6% din capitalulRompetrol Rafinare (RRC) la un pret de 0,075 lei, mai ridicat decatcel oferit in cadrul ofertei lansate de ei, respectiv 0,741lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO